Anders Helenius
Kalendarium
Finlandssvensk skruvad humor med intelligent finess

Anders är en finlanssvensk komiker som smider sin smarta humor med en härligt skruvad skruv på skämten. Inspirationen hämtas från det egna livet och egna observationer. Vid lämpligt tillfälle flyger välriktade pungsparkar åt välvalda håll, inte så arga pungsparkar utan mer varma kärleksfyllda sparkar i skrevet på dem som behöver det.



To Top
Kommande gig:
        Datum     Klubb/Event     Stad     Klockan         
To Top
Bilder

Videos
Personligt

Fullständigt namn : Anders Helenius
Födelsdatum : 0000-00-00
Födelsesort : Pargas, Finland
Civilstånd :


Standup Debut

2002-08-28
Norrgårds Konstklinik, Pargas, Finland


Favorit komiker

Alla komiker man ser inspirerar väl på ett sätt eller annat. Favoriter genom tiderna är Billy Connolly, Eddie Izzard, Johan Glans, André Wickström, Bill Hicks, Doug Stanhope. Alla väldigt olika komiker som har inspirerat på olika sätt.


Favorit publik

Kvällens publik.


Pratar om

Livet i allmänhet och sitt eget i synnerhet. Väver väl in sitt eget i allas så att det ger en igenkänning samtidigt som han då och då slänger iväg en välriktad känga åt ett välvalt håll.


Meriter

Hattstorlek 61


Övrigt

Under åren har Anders även hunnit med krogshower, radioprogram och arbete med manus för teatern. Den lugna och mångsidiga humorskola han genomgått har lett till en mogen humorfrukt färdig att plockas. Den kan levereras på svenska, finska och engelska.


Länkar